19 юли 2010 г.

Отпадъците от Силистра към Варна

Месец май за първи път пътувах до село Срацимир. То се намира в близост до пътя за Варна. Моя приятел ме предупреди да извадя фотоапарата, защото ще минем покрай нещо интересно. Очаквах някаква природна забележителност. Нямаше такава. Забележителното бе използването на пластмасовите бутилки за еднократна употреба като материал за направата на ветропоказатели, фигури, цветя, животни. Пътя бе шарен, различен, приказен! За първи път не роптаех срещу пластмасовите отпадъци, а се възхищавах на умението на хора да ги използват за красота. А колко много такъв материал има...и фантазия има...и умеятелни хора има...и хора, на които да хареса също...






















2 коментара:

  1. Много добри неща, вдъхновени от света на фантазията. Най-много ми хареса паяка и кораба - сега чета книгата Пътуване на Разсъмване от хрониките на Нарния и малко съм на тази вълна.... :)

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина доста добър изблик на оригиналност, все пак не би трябвало да се радвам много след като знам на какво е заприличала голяма част от страната ни, даже си мисля дали не е по добре да се съберат всички болуци попътищата и да се направи атракция под формата на голяма цветна градина :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails