21 април 2010 г.

Язовир Стефаново-разходка над язовира

Ако рибката не е готова да скочи в тигана,не насилвайте нещата.Подарете си една разходка над язовира -по баира.Този баир е част от Голо бърдо! Научих ,че в миналото преди 9 септември за този баир са се водили битки от жителите на селата, кой да пасе там добитъка си. Сега вече не се водят битки, има малко стада от овце и кози. Но когато ние направихме своята разходка се наслаждавах на гледката, чуваше се и звъна на стадо овце. А една чучулигата ни посрещна с песен, когато си тръгнахме отново запя своята песен! На върха на баира има храм, построен в основите на стар храм.

От тук ,може спокойно да изберете място за следващото хвърляне на въдиците!Язовирът се вижда като на длан.

Поглед към село Стефаново

Баира погледнат от пътя за селото.

Някои предпочитат да се изкачат на върха с кола....

Пътя до върха не е трънлив, а е приветливо цветен!




Новопостроеният храм в прегръдката на стария храм

За мен бе интересно, че името на храма-Свети Йоан е изписано с камъни!

Камбаната!

Храмът е отворен и достъпен по всяко време на денонощието. Това е нещо което ме изненада. Повечето храмове у нас са заключени! Но тук може да запалите по свещичка, да отворите и прочетете нещо от красиво подвързаната Библия. Да поседнете на тишина и спокойствие с мислите и надеждите си!

Кръста зад храма!
Поглед към мотописта "Стефаново"

Язовира, който е в подножието на баира и е любимо място за много рибари!
Гледката!

2 коментара:

  1. Отново си направила хубава разходка с доста фотография. Най ми харесва синьото в снимките ти... и разбира се цветята. Чудно! И разположението на църквата...на това място... Благодаря!!!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails