Този дървесен вид гъба е наречен пъстърва (Pol. squciraosus), заради окраската. Pасте по-често по живи дървета, като предпочита бука. Когато е млада и крехка гъбата пъстърва е много вкусна. Няма отровен двойник. Старите гъби вдървеняват и могат да се съхраняват като сувенир с години, стига да не ги нападнат молци.
Тези красиви гъби пъстърви открих зад училището на синът ми в центъра на Перник.
Супер са гъбите. Дали ще сготчиш някоя вкусна чорбица с тях :)?! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за побликуваните снимки.Бяха ми много полезни,за сравнение.Бъдете жив и здрав дълги години!
ОтговорИзтриванеZdraveite i blagodaria za snimkite i publikaciite. Ot sedmici se radvame na rastiashtite darvesni gabi v dvora na vilata. S radost razbrah, che imame pastarva - gabi. Mnogo sa krasivi. kak mojem da gi razmnojim. Oshte utre shte si otkasnem za degostacia. Badete jiv i zdrav i mnogo uspehi.
ОтговорИзтриванеeli_p57@abv.bg
Благодаря много! Намерих същите но как се приготвят?
ОтговорИзтриванеПанирани на тънко
ОтговорИзтриванеМного полезна информация. Днес набрах почти един килограм от едно дърво, но не бях сигурен дали са ядливи. След като видях снимките вече спокойно си ги изпържих. Супер деликатес!
ОтговорИзтриване