31 август 2011 г.

Зелени вир

Близо до село Банкя, което се намира до гр. Трън се намира Зелени вир в живописното Ябланишко ждрело. Водопада или може би трябва да кажа водопадче е с височина 2 метра.
Независимо от височината си предлага разнообразни емоции и усещания. Това място е достъпно благодарение на изградената екопътека. Тя започва на около 200м. след фабриката за бутилиране на минерална вода. Първоначално вървиш и пееш, но...следват екстремни изкачвания и спускания. Благодарен си за изградените стъпала, подпори, парапети, мостчета и осъзнаваш, какъв тежък и опасен труд са положили хората изградили екопътеката. На места обаче трябва мнооооого да се внимава, защото укрепленията не са вече така стъбилни. Всяко преодоляно препядствие те зарежда с адреналин, награждава те с приказна гледка, поемаш глътка чест въздух и продължаваш с желание да усетиш и да видиш и още и още! Заслужава си! Опитайте!















2 коментара:

  1. Вчера посетих това място, за съжаление,поради недостатъчна информация, не стигнахме до края на пътеката, но следващия път. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз бих отишла отново там през есента!Представяш ли си колко пъстро ще бъде тогава!!!!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails